Onze pianist

Sinds zijn vroegste herinneringen stond muziek centraal bij hem thuis in Almelo. Op zijn dertiende ontdekte hij de piano. Hiermee was zijn ware passie voor muziek geboren.

‘Ik volgde pianolessen bij Barbara Odé in Hengelo, waarna ik ging studeren bij Nelleke Geesink aan het (toen nog) Constantijn Huygens Conservatorium in Zwolle. In 1997 haalde ik aldaar mijn diploma. Aansluitend studeerde ik nog twee jaar bij Ben Smidts in Heerenveen. Tijdens mijn studie deed ik mee aan verschillende Kamermuziekprojecten en volgde meerdere Masterclasses. Na mijn studie heb ik gewerkt met het Symfonisch Blaasorkest Amsterdam in het Concertgebouw, begeleidde ik Musical Workshops met Ernst Daniel Smit en Joke de Cruyf, en trad ik op met o.a. Esther Groenenberg, Alex Roeka en Arjan Blanken.’ vertelt Micha.

Tegenwoordig speelt hij in de Prince Tribute Band, Supertramp Tribute Band, Peter Gabriel Tribute Band en de Police/Sting Tribute Band. Samen met Carmen Hovestad brengt hij regelmatig Franse & Nederlandse Chansons ten gehore. De laatste jaren heeft hij zich ook toegelegd op het componeren en arrangeren. Zo heeft hij bijvoorbeeld muziek geschreven voor dans- en zangproducties van o.a. Vuur & Vlam Producties, piano-arrangementen gemaakt voor de cd’s ‘Ghost Tracks’ en ‘Dream Chaser’ van Clemens Krijger, maar ook culinaire filmfragmenten van De Librije heeft hij van ‘muzikale smaken’ mogen voorzien.

Naast alle uitvoerende bezigheden is hij allround Pianodocent. Hij geeft les in klassieke- en lichte muziek, van beginners tot (ver)gevorderden, en hij doceert als ZZP-er in Emmen, Coevorden, Hoogeveen en Zwolle.