Nieuws

Nieuws

10 oktober 2022 Niet gecategoriseerd 0

 

25-01-2023 Op 25 januari houden we een open repetitie, omdat er plek is voor met name lage bassen in het project “Reis om de wereld” waarmee we eind 2023 op het podium staan. Locatie: Ruxveenseweg 4,  Steenwijk. Tijdstip: 19.15-21.30. Meer info of aanmelden voor de open repetitie: pr@vocalatmotion.com of bel 06 22451178 (Truus van Ittersum). 

14-09-2022 De repetities zijn volgeboekt met nieuwe nummers voor ons concert volgend jaar en natuurlijk weer een opfrisbeurt voor de Kerstnummers. Gezellige boel, maar wel hard werken!

23-6-2022 We hebben ons weer aangemeld voor Kopje Cultuur op de zondagmiddag in het park. #lekkerzingen!

15-3-2022 DOE JE MEE?!? Natuurlijk zijn we nog aan het nagenieten van het concert, maar tegelijk zijn we al weer gestart met nieuw repertoire voor een volgend concert. Daarbij zijn we nog op zoek naar lage bassen! Heb jij zin om eens te komen kijken en meedoen? Bel dan met 0622451178of mail met pr@vocalatmotion.com We repeteren elke woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur in het pand van Heerlijke Huisjes, Ruxveenseweg 4 in Steenwijk.

28-02-2022 Wat hebben we een heerlijk concert gehad❣🎶🎵🥳 Na 2 jaar op en af voorbereiden mochten we eindelijk laten horen en zien waar we deze tijd aan hebben gewerkt. Heel fijn om zo met elkaar op het podium te staan. Mooie, dierbare en feestnummers het kwam allemaal voorbij. En wat een complimenten en mooie recensies hebben we al gekregen. Echt heel fijn na zo’n periode van steeds afwachten!
Dank aan alle mensen die dit hebben mogelijk gemaakt!
Speciaal dank aan de concertcommissie, Barbara Lok onze enthousiaste dirigent en haar Kees, René en Thomas Kolsters die ons geweldig hebben begeleid op piano en drums, Tara Boers en Christine Alberts voor de foto’s, dank aan Theater De Meenthe voor alle medewerking en dank aan alle sponsors. Kortom voor herhaling vatbaar!!!!💪🥳🎵🎶😁

20-01-2022 We waren gisteren al zeer verheugd te melden op de sociale media dat we weer mogen zingen. Maar we zijn nu nog blijer te melden dat we met De Meenthe een nieuwe datum hebben kunnen prikken!!!
De nieuwe datum van het concert is: zondag 27 februari om 15.00 uur in de grote zaal van Theater De Meenthe.
De kaartjes met de oude datum blijven gewoon geldig. Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar. Deze zijn te bestellen via pr@vocalatmotion.com, tel: 0629381482 of via Theater De Meenthe.
TOT ZIENS! TOT ZINGS!

20-12-2021 Gezien de lockdown en alle aangescherpte maatregelen hebben we helaas wederom moeten besluiten dat het concert – wat nu op zondag 9 januari 2022 gepland stond – niet door kan gaan. In het nieuwe jaar gaan we kijken hoe verder. Ondanks de gebeurtenissen de afgelopen jaren wensen we iedereen hele fijne feestdagen en een knallend en gezond 2022!!!!

10-12-2021 De Kerstoptredens zijn bijna allemaal afgezegd. Enige waar we dit jaar nog kunnen shinen zijn de opnames voor de  Kerstnachtdienst van de Grote Kerk in Steenwijk. De opnames zijn vrijdag 24 december vanaf 19.45 uur te bekijken via: https://kerkdienstgemist.nl/stations/127-Protestantse-Gemeente-Steenwijk. Dat we dit jaar met z’n allen in goede gezondheid af mogen sluiten en volgend jaar weer met frisse moed kunnen zingen! Hoe het met het concert zal gaan begin januari is nog even afwachten – we houden u op de hoogte!

18-11-2021 We zijn druk in de weer met het Kerstrepertoire voor de 5 optredens die nu geboekt staan. Echter nog wel de vraag wat wel en niet doorgaat!? Maar goed – we houden de moed erin! Mocht u nog op zoek zijn naar een kleine groep zangers met Kerstrepertoire neem dan contact op met 06 29381482.

5-11-2021 We hebben een trieste mededeling: het concert kan helaas weer niet doorgaan! Het blijkt dat er nu corona is binnen het koor. Al die tijd is het goed gegaan en steeds was iedereen alert en aan het testen, maar nu heeft het toch een kans gehad. Voor ons zelf, maar ook voor het publiek willen we het risico niet nemen dat er meer besmettingen komen.

Het heuglijke nieuws is: de kaartjes blijven gewoon geldig! Er zijn al nieuwe data geprikt: 8 en 9 januari 2022. De boekingen worden 1 op 1 overgenomen naar deze nieuwe data. Mocht u voor dit weekend kaarten voor zaterdag hebben gereserveerd en in 2022 liever op de zondag komen, neem dan even contact met ons op via 0629381482 of pr@vocalatmotion.com. Andersom geldt dat natuurlijk ook.

Voor kaarten die via De Meenthe zijn geregeld kunt u contact opnemen via 0521 514004.

23-09-2021 Vanaf vandaag kunt u kaarten bestellen voor onze muzikale voorstellingen 6 en 7 november 2021. Per concert zijn er 125 plaatsen beschikbaar, dus VOL=VOL Ze zijn €15,- per stuk en kunnen vanaf nu besteld worden via de koorleden, of bel met 0629381482 of mail naar: pr@vocalatmotion.com, of regel het via Theater De Meenthe.

Het programma voor ‘Tree of Life’ – de eigen voorstelling van Vocal@Motion in november – is helemaal compleet! Het is een voorstelling geworden over hoe het de groep de laatste 1,5 jaar is vergaan. Niet alleen corona en hoe ze daar qua zingen allerlei oplossingen voor hebben bedacht, maar ook over de ‘levensboom’ – de manier waarop je in het leven staat. De groep neemt je mee met muziek, theater en interactie in een veelzijdig programma van leven en laten leven.

We vieren het leven, we zingen met elkaar – online en nu weer heerlijk live – maar hebben ook verdrietige momenten meegemaakt deze anderhalf jaar. Muziek kan dit alles heel goed verwoorden, dat is het mooie ervan. Het staat midden in het leven van alle koorleden en na de voorstelling hopelijk ook bij het publiek!

Met de uitgekozen nummers is de muzikale voorstelling heel veelzijdig te noemen. Het gaat van ‘Don’t worry about me’ van Frances, ‘Als wij niets doen’ van Soldaat van oranje tot en met het zeer uptempo nummer ‘I’m still standing’ van Elton John. De samenstelling van het programma verteld niet alleen een verhaal, maar laat ook de diversiteit en de liefde voor het zingen van het koor en de zangers en zangeressen zien. Er is ook weer een gast uitgenodigd ter afwisseling in het programma. Wie en wat dat is blijft nog even een verrassing.

 

Deze foto willen we jullie niet onthouden om iedereen een mooie zomer te wensen!!! Het was tijdens de Korenslag in 2016 – waar we voor het eerst de beker wonnen in de categorie popkoren – waarbij we een zonnig nummer zongen met aanverwante accessoires. Geweldig om mee te maken! Wat is er al veel gebeurd de afgelopen jaren en met name ook het afgelopen jaar. Toch kijken we terug op een jaar waarin wij als koor gelukkig verbonden bleven met elkaar door het zingen. Kon het niet live dan zochten we de digitale wegen op. Fantastisch dat dit allemaal zo kan. We wensen dit alle zangers en koren toe in deze bizarre tijd; stay strong ? en tot na de zomer. Nu alleen nog hopen dat de zon zich nog genoeg laat zien om de zonnebril er weer bij te pakken. ? ps: de twee dames op de foto zingen helaas niet meer bij ons koor, maar stralen zo zomers op de foto dat publicatie onvermijdelijk was ? we hopen dat jullie het ons niet kwalijk nemen @TaraBoers @christinealbers

We mogen hebben wederom een man mogen verwelkomen in ons koor. Heerlijk te horen dat die tenor- en basnoten weer meer vertegenwoordigd worden! We zijn nog op zoek naar een aantal lage lage bassen. Ben jij dit? Neem dan contact op via 0629381482 of mail naar repetitie@vocalatmotion.com

Zondagmiddag 11 juli gaan we nog even lekker zingen voordat we de zonnebril op doen voor de zomervakantie. Bij de Sundaysessions om 15 uur in park Rams Woerthe in Steenwijk zingen we als achtergrondkoor bij een leerling van Barbara Lok – onze dirigent. We zingen ‘Gabriella’s song’; voor ons een heel bekend en prachtig lied wat Mariska Striekwold altijd heel mooi als solist ten gehore brengt. Dit keer dus echter met een mannelijke leerling van Barbara die het in het Zweeds ten gehore gaat brengen. Wees van harte welkom!

Zondagmiddag 30 mei gaat Vocal@Motion mee doen het het online korenfestival ‘Vocaal Digitaal’. Koren willen zingen! Daarom is er Vocaal Digitaal het online korenfestival van BALK opgezet. Het festival is bedoeld voor groepen die zingen via het programma Jamulus. Meer informatie is te vinden op: www.vocaaldigitaal.nl

4-3-2021 Wat hebben we gisteren enorm genoten van de online open repetitie! We hadden uiteindelijk 10 aanmeldingen die enthousiast hebben mee kunnen doen. Daarnaast kwamen Hilda Knol en Martijn Bijzitter namens de Steenwijker Courant voor een interview, foto’s maken en natuurlijk even meeluisteren. Dank voor deze mooie woorden en foto’s. Het geeft ons ook weer een steuntje in de rug om anderen te stimuleren lekker te blijven zingen! En voor de mannen die het nog niet hebben meegekregen; er zijn vacatures voor meerdere bassen.12-2-2021 Voor belangstellende zangers houdt Vocal@Motion op woensdagavond 3 maart om 20.00 uur een open repetitie. Er is een vacature voor een bas. Bel vóór 23 februari naar 06-29381482 of mail repetitie@vocalatmotion.com om te horen, wat je nodig hebt om deze online zangbelevenis mee te maken! Tot dan!

2-2-2021 Voor koren / muzikanten is het afgelopen jaar ook zeker bizar geweest. Samen muziek maken is niet alleen gezelligheid, je partij kunnen oefenen met anderen, maar het hoort wat ons betreft ook echt bij een stuk welzijn. Nou zijn wij als Vocal@Motion bevoorrecht geweest dat we nog vrij veel wel samen hebben kunnen repeteren bijv. in de buitenlucht of momenteel via Zoom. Maar vooral dat laatste is toch niet ideaal, aangezien je dan nog steeds het idee hebt dat je alleen aan het zingen bent, terwijl het beeld gelukkig anders bevestigd.
Deze week gaan we iets nieuws uitproberen met de repetitie – aangezien we voorlopig waarschijnlijk nog niet van corona af zijn. Als dit goed lukt zullen we binnenkort een uitnodiging verspreiden zodat u als luisteraar in kan loggen bij ons koor. Binnenkort dus hopelijk meer. ??

16-12-2020 Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het bericht dat geheel onverwacht ons zeer gewaardeerde koorlid Roelof Bernardus is overleden. Hij zong al vele jaren bij ons als bas. Wat zullen wij zijn aanwezigheid en stem missen in ons koor. In onze herinnering zullen we hem gedenken als een hartverwarmend mens, op wiens inzet je kon rekenen en bouwen.
Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en overige familieleden veel kracht en sterkte toe met dit grote verlies. 
Bestuur, leden, dirigent, pianist
Vocal@Motion

12-11-20 Ondanks deze coronatijd hebben we vanaf gisteren een nieuw lid mogen verwelkomen: Martine Krabman! Welkom Martine met de wens dat we snel weer samen kunnen zingen.

15-10-20 Het concert is geannuleerd. Naar aanleiding van de dinsdagavond bekendgemaakte coronamaatregelen hebben wij gisteren besloten om het concert dat voor november gepland stond, uit te stellen naar betere tijden. We hopen dat wij op deze manier ervoor kunnen zorgen dat de besmettingen niet verder zullen uitbreiden, zodat we over een paar weken weer samen kunnen zingen. Voor nu vooral lekker blijven zingen en hopelijk tot gauw!

14-9-2020 In november hopen wij – ondanks alle maatregelen en gebeurtenissen rondom COVID – op een positieve en veilige manier een eigen concert te geven in theater De Meenthe. Om dit allemaal te kunnen organiseren, doen wij dit jaar mee met Rabo ClubSupport! Bekijk hoe je ons kan steunen op rabobank.nl/clubsupport. Stemmen kan vanaf 5 oktober. Alvast ontzettend bedankt!!! Delen wordt zeer gewaardeerd. Meer informatie over het concert is te vinden onder het kopje ‘Agenda‘.

12-9-2020 Morgen hebben we ons optreden voor de Steenwijkerlandse Culturele Uitdagen 2020. We zingen in het Park Ramswoerthe bij de muziekkoepel van 13.30 tot 14.00 uur. Entree is gratis, maar reserveren is verplicht via info@demeenthe.nl 

15-8-2020 Woensdag 19 augustus starten de repetities van Vocal@Motion voor het nieuwe seizoen. Nog wel op een buitenlocatie vanwege de COVID maatregelen – met dank aan Jachtwerf Lok! – maar dat maakt het zangplezier er niet minder om. In tegendeel weer heerlijk om de muziek op te pakken en samen te zingen.
Verder verwelkomen wij een aantal nieuwe mannen die de komende repetities komen proeven aan de sfeer – of die sfeer al kennen en weer thuis komen ? Welkom!

8-7-2020 De zomervakantie is ook voor ons begonnen. Woensdag 19 augustus gaan we weer van start met de repetities van het nieuwe seizoen. Of dat nog buiten is, of op ons vertrouwde plekje in de Meenthehof, dat weten we nog niet. Voor nu iedereen een fijne zomer en een goede gezondheid gewenst!

25-6-2020 Het seizoen is bijna voorbij; nog 1 week te gaan. We gaan lekker van de zomer genieten. Daarna op naar een nieuw seizoen met hopelijk weer iets ‘normalere’ repetities en nieuwe optredens. Iedereen een mooie zomer gewenst!

30-5-2020   Vanaf volgende week mogen we weer samen zingen! Weliswaar buiten, met veel afstand en voorzorgsmaatregelen, maar toch. Wat is het fijn om elkaar weer in de ogen te kunnen kijken, het ‘samen’geluid te horen, ofwel wat meer echt te kunnen repeteren!!!!

16-2-2020 We hebben in Ede tijdens de provinciale voorronde van het NFK de 4de plaats behaald. Het was een goede ervaring om weer eens voor een jury en publiek op het podium te staan. Nu nog het juryrapport afwachten; met vast wat  leerpunten die we kunnen gebruiken voor ons eigen concert in november. 😉

3-2-2020 Wat gaat de tijd snel! Over 2 weken doen we in Ede mee met een voorronde van het Nederlands koorfestival. #zinin

20-10-2019 We zijn bezig met de voorbereidingen voor Kerst, het Koorfestival en een eigen concert in 2020. Genoeg om lekker te zingen en nieuwe nummers in te studeren!

15-9-2019 Een leuk en lekker optreden gehad bij Kopje Cultuur!!! Dank je wel Barbara voor je enthousiasme en René voor dit eerste optreden met jou. Klik op de foto voor een compilatie van ons optreden.

5-9-2019
We treden zondag 15 september weer op tijdens Kopje Cultuur in de muziekkoepel in park Rams Woerthe met een zeer divers repertoire. Kom lekker luisteren en genieten, of kennis maken, aangezien we nog steeds op zoek zijn naar bassen. Tijd: 15:30 uur.
#zinin #duimenvoormooiweer

11-7-2019
We vieren de komende weken zomervakantie. Vanaf 21 augustus starten onze repetities weer. We voegen nog steeds graag een bas en een tenor toe aan onze groep. Mocht u willen komen kijken of meedoen, neem dan even contact op via repetitie@vocalatmotion.nl

3-7-2019
We hebben een nieuwe pianist! René Kolsters gaat ons vanaf nu begeleiden.

12-6-2019
Verandering van plannen! We kunnen toch optreden tijdens Kopje Cultuur, maar dan op de zondagmiddag 15 september om 15.30 uur. YES! Kom luisteren naar heerlijke nummers waaronder 2 nieuwe die we inmiddels hebben ingestudeerd! 🙂
 
8-6-2019
Er is bekend geworden dat er helaas geen plek voor ons is dit jaar in het programma van Kopje Cultuur op 14 september, aangezien we alleen zaterdags vanaf het einde van de middag beschikbaar zijn. Jammer, want we hadden al een leuk programma staan. Maar goed, bewaren we dat tot een later moment. 🙂
 
10-5-2019
We zijn weer een tenor rijker, maar zijn nog steeds op zoek naar mannen. Vooral nu dus bassen, maar tenoren zijn zeker ook nog welkom! Kom vooral ook een keer vrijblijvend met een repetitie meedoen.
 
13-4-2019
Vanaf de oprichting was Micha Wink onze pianist. Hij heeft door een overvolle agenda helaas afscheid van ons moeten nemen. Dank je wel Micha voor je jarenlange inzet en veel succes bij je verdere stappen!!!
 
5-3-2019
De komende 4 repetities in maart zijn op donderdag. Verder tot aan de zomervakantie weer op de woensdag. Voor vragen kunt u contact opnemen met 0629381482.
 
1-1-2019
Barbara Lok heeft het dirigentenstokje van Rachel Kieneker overgenomen. Lees meer over haar onder het kopje ‘onze dirigent’
 
12-11-2018
Afgelopen zaterdag hebben we een heel leuk interview gehad bij de @RTVSLOS. Dank jullie wel voor deze gelegenheid!

Maakt iedereen hopelijk net zo enthousiast als dat wij al zijn 🙂 Met aan het woord onze secretaris Truus van Ittersum en onze penningmeester Roelof Bernardus.

6-11-2018

De kaartverkoop voor het concert in Steenwijk loopt goed! Mocht u zeker willen zijn van een plekje? Reserveer dan snel via pr@vocalatmotion.com of bel met 0629381482.